Ca 20 st
Glasyr:
Garnering:
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
smörj en långpanna, 20x30 cm. smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. sikta i kakaon. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och apelsinsaften. Häl smeten i långpannan och grädda ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
Blanda ingredienserna til glasyren. Rör glasyren slät. Bred över kakan. Strö över hackade valnötskärnor. Skär kakan i rutor eller bitar.
(Man behöver inte använda valnötskärnorna. Det gjorde inte jag, men det var pga att vi inte hade någora hemma. :P)
- 100 g smör eller margarin
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 3 d vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- ½ dl pressad saft av apelsin
Glasyr:
- 2 dl florsocker
- 1 msk kakao
- 50 g margarin eler smör
- rivet skal av 1 apelsin
Garnering:
- 1 påse (ca 50 g) hackade valnötskärnor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
smörj en långpanna, 20x30 cm. smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. sikta i kakaon. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och apelsinsaften. Häl smeten i långpannan och grädda ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
Blanda ingredienserna til glasyren. Rör glasyren slät. Bred över kakan. Strö över hackade valnötskärnor. Skär kakan i rutor eller bitar.
(Man behöver inte använda valnötskärnorna. Det gjorde inte jag, men det var pga att vi inte hade någora hemma. :P)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar