Ingridienser:
- 4 skivor (á 280 g) hängmörad utskuren biff
- 6 - 8 gula lökar
- 100 g smör
- 1 msk råsocker
- 2 dl kalvfond
- saltoch nymalen peppar
- ½ dl hackad persilja till garnering.
Gör så här:
- Skala och skiva löken. Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret.
- Slå över fonden när löken är mjuk och har fått fin färg. Låt koka ihop till en mustig steksky. Smaka av med salt och peppar.
- Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek. Salta och peppra biffarna. Stek dem sedan i resten av smöret i en stekpanna på hög värme. 2-3 minuter på varje sida. (Biffarna ska vara rosa inuti).
- Häll skyn över biffarna, lägg på den stekta löken och strö över hackad persilja. Kokt potatis, helst mjölig så att du kan mose den i den goda skyn, är gott till.
Receptet är taget från "Morberg - Scenen, livet och konsten att laga mat."
Som Älsklingen köpte i Lund.
Som Älsklingen köpte i Lund.
Smaklig måltid vännerna! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar