23 april 2012

Ambulans in till Lund 21/4-12

I lördags kom My och lämnade sina barn Nemo och Fantacia här, för jag skulle vara barnvakt! Riktigt roligt hade vi.
Vi gick ner på Öppet hus på Svalövs Lantbruksgymnasium och tittade på massa djur och traktorer. Nemo pratade enbart om traktorerna och bilarna som stod där. :) Han var inte så intresserad av djuren :P

Efter någon timme fick vi gå hem, för Nemo hade råkat kissa igenom sin blöja. Så det var bara hem och byta på honom. Rasmus somnade i vagnen så vi la honom i hans säng. När han vaknade lite senare så var han varm och hade feber och hade ansträngd andning.

Vi ringde 1177 och frågade hur vi skulle göra. Och det blev att ringa ambulans. Så ambulansen kom. Rasmus fick inhalera ventolin. Fortfarande hög andningsfrekvens efter det, så vi fick åka in. 

Rasmus och ambulanskillen han lekte med.
(Detta är första gången Rasmus sitter hos en ambulansförare. Första gången dem var hemma hos oss (för 1 månad sen), så var han rädd för dem, och ville inte sitta i något knä.) Så denna killen kände sig lite speciell. :)

Han fick ett litet andningsuppehåll i ambulansen på väg in, men han vaknade till liv igen och andningen kom igång. Han fick då syrgas och dem tryckte honom på bröstet. Dem tänkte sätta igång blåljus och sirener precis när han började andas, men dem gjorde det inte, för det hade stressat honom ännu mer och då fanns det risk att han kanske skulle sluta andas igen. Men allt gick bra in till Lund. Han och sjukvårdaren lekte med varandra och pratade och hade roligt. :) 

Väl inne på barnakuten så fick inhalera igen, ta blodprover och mäta syresättningen. Andningen var fortfarande ansträngd. Men syresättningen var bra. Allt som allt fick Rasmus inhalera fyra gånger. 

Efter några timmar fick vi träffa öronläkaren och han konstaterade att Rasmus hade öroninflammation - IGEN, så han fick kåvepenin igen. 

Dem mätte syresättningen igen, och då var den inte bra, så då fick vi vänta lite till. Nästa gång dem tog syresättningen så var den bra.

Det konstaterades att Rasmus har astma. Så vi fick inhalator och medicin med oss hem. Han ska även inhalera korticon. (Fortiude) morgon och kväll. Sedan ska vi få remiss till allergienhten och sedan ska vi boka tid på Carema i Eslöv. Det blir antagligen att Rasmus får rör i öronen, då han har öroninflammation så ofta. Han hinner inte bli frisk från ena öroninflammationen, förrän han får nästa.

Jag tycker det är såååå orättvist. Inte nog med att han är för tidigt född, han ska även få astma och vara öronbarn! Min stackars kämpe!

2 kommentarer:

  1. Therese Jönsson :)23 april 2012 kl. 12:59

    Stackarnn då :(( men är han inte extra känslig eftersom han är född för tidigt? :( <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan det vara. Doktorn sa att de som är prematura får oftast problem med astma och allergier. Så vi väntar på remiss till allergienheten, så får vi se vad dem säger. <3

      Radera