12 februari 2010

Receptet till Chokladrutor med apelsinsmak

Ca 20 st

  • 100 g smör eller margarin



  • 3 ägg

  • 2 dl socker

  • 3 d vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 msk kakao

  • ½ dl pressad saft av apelsin


Glasyr:


  • 2 dl florsocker

  • 1 msk kakao

  • 50 g margarin eler smör

  • rivet skal av 1 apelsin


Garnering:

  • 1 påse (ca 50 g) hackade valnötskärnor


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
smörj en långpanna, 20x30 cm. smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. sikta i kakaon. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och apelsinsaften. Häl smeten i långpannan och grädda ca 15 minuter i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
Blanda ingredienserna til glasyren. Rör glasyren slät. Bred över kakan. Strö över hackade valnötskärnor. Skär kakan i rutor eller bitar.

(Man behöver inte använda valnötskärnorna. Det gjorde inte jag, men det var pga att vi inte hade någora hemma. :P)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar